Ballonfestival

Geen betere plaats in België om met tientallen ballons op te stijgen dan de grootste markt van het land, die van Sint-Niklaas. Het is een jaarlijks indrukwekkend en kleurrijk schouwspel: luchtballons in vele maten en vormen die het Wase luchtruim kiezen.

Villa Pace

Villa Pace bezet tijdens de Vredefeesten opnieuw het centrum van de stad, met concerten op zes podia en een grote wereldmarkt op en rond het Hendrik Heymanplein. Op het hoofdpodium staan Milow, Adamo, The Levellers en Kapitein Winokio.

Nostalgische Kermis

Van 1 tot 3 september is de nostalgische kermis terug! Ga de sfeer van weleer opsnuiven op het Stationsplein en lach je een breuk bij een van de hilarische straatanimaties.
 

Ballonloop

Op zondag nodigen de atletiekclubs jullie uit voor hun 5e stadsloop doorheen het centrum van Sint-Niklaas. Ze bieden een parcours aan van 1 km (voor kinderen), 5 km en 10 km.

Terrazza

Je kan tijdens de Vredefeesten nu ook genieten van klassieke muziek. In de tuin van De Salons bevindt zich nu het zesde podium van Villa Pace, met op het programma impressionistische muziek door topmuzikanten uit de Lage Landen.

Vuurwerk


Op zaterdag om 23u vormt het uitgelichte stadhuis het schitterende decor voor een muzikaal vuurwerk door één van Belgiës beste vuurwerkmakers, Christophe Byl.
 

Herdenking WO II

Om de bevrijding van de stad tijdens WOII te herdenken, vindt er op zondag een plechtigheid met de oud-strijders plaats. De koninklijke harmonie De kunstvrienden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.