Ballonfestival

Geen betere plaats in België om met tientallen ballons op te stijgen dan de grootste markt van het land, die van Sint-Niklaas. Het is een jaarlijks indrukwekkend en kleurrijk schouwspel: luchtballons in vele maten en vormen die het Wase luchtruim kiezen.

Villa Pace

Villa Pace palmt tijdens de Vredefeesten opnieuw enkele pleinen in, dit jaar met zes festivalpodia: op de Grote Markt, het Sint-Nicolaasplein, de Castrohof en in Den Eglantier, het Romain De Vidtspark en in de tuin van De Salons.

Villa Pace - Wereldmarkt

Op de wereldmarkt van Villa Pace vind je standen van de meest uitleenlopende verenigingen uit Sint-Niklaas en omstreken. Voor kinderen is er een speciale zoektocht, je vindt er workshops, cocktails, exotische eetkramen en nog veel meer.

Festival Paradiso

Het internationaal straattheatergezelschap Paradiso is terug, vol magie en verwondering! Van 2 tot 4 september op het Stationsplein. Vergezeld van enkele kermisattracties, zijn ze vanuit alle hoeken van de wereld weer samengekomen om u deze maal persoonlijk te vermaken.

Ballonloop

Op zondag nodigen de atletiekclubs jullie uit voor hun 4e stadsloop doorheen het centrum van Sint-Niklaas. Ze bieden een parcours aan van 1 km (voor kinderen), 5 km en 10 km.

Vuurwerk


Op zaterdag om 23u vormt het uitgelichte stadhuis het schitterende decor voor een muzikaal vuurwerk door één van Belgiës beste vuurwerkmakers, Christophe Byl.
 

Herdenking WO II

Om de bevrijding van de stad tijdens WOII te herdenken, vindt er op zondag een plechtigheid met de oud-strijders plaats. De koninklijke harmonie De kunstvrienden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.

Vredefeestjes

Naast het feestgedruis vinden tal van charmante gezellige Vredefeestjes plaats. die vind je onder het hoofdmenu.