De Friendship Balloon

26 aug 15

Eén van de blikvangers bij de ballons op de Vredefeesten is ongetwijfeld de Friendship Balloon. Niet zozeer zijn vorm, maar wel zijn concept is uniek. Hij promoot vriendschap en vertrouwen en in de vier jaar dat de ballon actief zal zijn, mag iedere piloot slechts 1 keer met de Friendship Balloon varen.

De Friendship Balloon is ontstaan met de missie om vriendschap en vertrouwen tussen mensen wereldwijd te promoten. Om dit kracht bij te zetten, doet elke piloot die met de ballon vliegt, een donatie voor een goed doel.  

De Friendship Balloon begon zijn avontuur in 2013 in Spanje. Sindsdien ging hij de wereld rond. Tijdens de Vredefeesten krijgen drie piloten de kans om ook deze unieke vlucht te maken. Nadien reist de ballon verder naar Engeland.

Wanneer het project afloopt in 2016, zal de “friendship balloon” het Guinness World Record boek halen als de ballon waarmee het meeste aantal verschillende piloten gevaren hebben. Hij is dan zelfs het luchtvaartuig met het grootste aantal unieke piloten ter wereld.

Op de website http://ultramagicfriendship.com vind je meer info en je kan er ook het hele traject van de ballon volgen.