Gratis textielwandeling

GRATIS textielwandeling - i.k.v. Villa Pace - jaarthema Schone Kleren

Sint-Niklaas heeft een belangrijke historiek in de textielindustrie. Naar aanleiding van het jaarthema Schone Kleren bieden wij tijdens het Villa Pace weekend twee keer GRATIS een geleide textielwandeling aan. Ga mee op ontdekkingstocht naar het onroerend erfgoed als stille getuige van de textielnijverheid in Sint-Niklaas!

Zaterdag 3 september om 13.30u
Zondag 4 september om 11.00u

Inschrijven voor 1 september noodzakelijk via solidair [at] sint-niklaas.be.

FOTO: stadsarchief Sint-Niklaas - Verbreyt gebrs. - Nijverheidsstraat 51: kousenfabriek

www.villapace.be/textielwandeling

Villa Pace staat dit jaar volledig in het teken van het thema Schone Kleren. Schone kleren zijn gemaakt met respect voor de fundamentele mensenrechten van de kledingarbeiders, in veilige en gezonde werkomstandigheden.

Tijdens Villa Pace willen we onze bezoekers duidelijk maken wat schone kleren zijn en waar ze deze kunnen vinden! Het probleem ligt namelijk niet enkel in de productielanden in het Zuiden, maar ook bij ons: overconsumptie in het Noorden waarbij de consument vooral zo veel en goedkoop mogelijke kledij wenst. Mensen kunnen door hun koopgedrag wel degelijk verandering brengen. Mogelijke alternatieven zijn te vinden in de fair fashion industrie, tweedehands –en vintagekledij en bij tal van recycling en upcycling initiatieven.

Meer informatie vind je via www.villapace.be.